• helpflores

2 jan 2019

Het was vannacht wat laat geworden, ca. 02.30 uur gingen we naar bed. We hebben nog een lichte aardevening meegemaakt, was weer een keer wat anders…. Een seconde of 5-10, trillende wereld onder je voeten. Niets engs aan…. Interessant. Het was een korte nacht, wederom. Om 7 uur uit bed en ontbijten. Ei met aardappels en rijst…. Ook apart.

Daarna een gesprek met het directieteam van het ziekenhuis. We hadden een gesprek over de toekomst van het ziekenhuis, wat ze willen bereiken, wat ze hebben bereikt, niet hebben bereikt, wat ze van SHF! hebben ontvangen en wat ze nog niet hebben gerealiseerd van de begroting van vorig jaar. Een lange maar goede zit met elkaar. Duurde ruim 2 uur. Het mooiste was wel dat het ziekenhuis nu voor de 2e keer in de 7 jaar dat wij de gegevens krijgen weer positief draait! Geen negatieve cijfers. Dit is iets voor het ziekenhuis om trots op te zijn, maar ook voor ons als SHF! zijnde. Dit doordat wij dit jaar 10% van de begroting hebben kunnen realiseren, ruim 1,3 miljard roepia bij elkaar. Maar de begroting (wensen) is niet gehaald. Van de werkelijke omzet hebben wij 21% aan apparatuur e.d. mogen leveren. Echt heel gaaf om wederom te zien en te horen hoe blij ze met onze hulp zijn. De enige sponsor. Zonder ons zou het ziekenhuis gesloten moeten worden, want wat de apparatuur teweeg brengt als je artsen en specialisten wilt aannemen is veel….


Wij zijn begonnen met het helpen met de gebouwen e.d. repareren. Gelijk nadien zijn we begonnen met apparatuur. Dit is nu gereed voor ca. 75%, vandaag kwam de vraag of wij aanvragen willen meenemen m.b.t. opleidingen. De volgende stap. Kennis in huis halen, zodat het ziekenhuis nog beter wordt en nog meer groeit!!!!


Nadien hebben we nog een ronde gelopen in het ziekenhuis en zijn we naar Watuwenak gereden. Hier hebben we een posyandu gebouwd. Een mooi gebouw wat als consultatiebureau dient voor kinderen, baby’s en ouderen. De gemeenschap heeft het gebouw ook in gebruik als peuterspeelzaal. Een goede aanvulling om het gebouw te gebruiken, want nu is het 6 dagen per week in gebruik i.p.v. 2 a 4 keer per maand. We hebben gesproken met de leraren, de kinderen, gegeten en natuurlijk foto’s gemaakt. Nadien een zeer moeilijk en zeer slechte weg terug naar Maumere. De wolken hingen al erg laag en jawel weer regen. Veel regen. We hebben de zon nog niet gezien dit jaar. De hellingen, die je in NL niet tegenkomt, waren door de regen glad en ze zaten ook nog eens vol gaten. Een leasemaatschappij zou een auto niet eens uitgeven als de wegen er zo uit zien.


Na een lange rit naar een restaurant gegaan en hier gegeten met de harde kern van YHF! Met Thon en Blasius hebben we een evaluatie gedaan van YHF! & SHF! een evaluatie die ons nog beter maakt richting de toekomst. Het was een gesprek van ruim 3 uur met drinken en eten. Nadien vol en voldaan richting het ziekenhuis. Helaas is het water nog niet gemaakt, de waterleiding van de bron is kapot gemaakt, meerdere meters…. Waarom? Geen idee, maar toiletteren en douchen doen we nu op de afdeling van de baby’s…..

Morgen weer een dag en duimen jullie voor wat zon hier op de evenaar???

Liefs wij.

2

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Laatste dag op Flores 2019

Vanmorgen na een goede nacht voor de wekker wakker en ons standaard ritueel afgewerkt. Koffie eten etcetera. Daarna met onze florineze blouse en schoenen in een plastic tas richting de auto die wij gi

7 en 8 jan 2019

Gisterochtend werd het hele Nederlandse kamp in sea world wakker rond 7:15. Even met z’n allen wat hangen op het balkon om wakker te worden en daarna met zijn allen ontbijten in het restaurant. Rond 8

6 jan 2019

Vandaag begon behoorlijk relaxed. We werden na een zeer goede nacht van ruim 8 uur wakker en hebben op ons gemak ontbeten. Samen met Verdouw. We hebben brood met ei gegeten. Ook een keer lekker. Daarn