• helpflores

8 januari


Wat hebben wij heerlijk geslapen vannacht. Was echt heerlijk. Een x een lange nacht. Heerlijk in een airco ruimte welke op 26 graden stond. Daaronder is gewoon te koud. Dus wat zullen wij het straks weer koud hebben in NL. Dus nu maar extra genieten en straks maar afzien, want wat een verschil zal dit voor ons zijn.

Toen we om 7 uur wakker werden hadden we er 8 uur slaap bij. Gelijk opknappen en koffie drinken op de kleine veranda hier in Seaworld. Wat was het een mooie dag gisteren en daar hebben we nog minuten over doorgepraat. Op naar het buffet voor de ochtend. Tja in een restaurant dit keer in plaats van in het ziekenhuis. Dus meer keuze. We hebben het gehouden op koffie, mango juice, twee boterhammen met ei erop. Heerlijk ontbeten en toen even wachten op Wely die, Thon op zou halen. Rond 08.30 uur kwamen beide heren bij ons aan en zijn we gelijk doorgereden, want beiden wilden nog geen koffie o.i.d.

De reis was bekend, 1,5 uur naar Nebe en nadien nog 45 minuten de bergen in. Vorig jaar zijn we hier geweest voor de school Watuweka en dit jaar voor de school Natarmude. De reis erheen gaat tussen heel veel groen door van wel 20 verschillende kleuren als het niet meer is. Zoveel schoons, zoveel groen, zoveel moois, wat is NL dan afgezaagd en kaal, helemaal in de winter. De bergrit ging weer over zeer slechte wegen, maar onze oom Wely kon het aan met de auto. Koste wat moeite maar het wilde wel. Gaten zo groot als een speciekuipen, rotsen op de weg, bomen over de weg waar net een auto onderdoor kan, noem maar op. Wederom weer een mooie ervaring rijker. En wat gebeurde er toen we bij de school kwamen. . . we waren te vroeg. Er was nog niets voorbereid qua ceremonie en de meeste kinderen waren al naar huis. Geeft niets, we hoeven niet overal een ceremonie, dit is ook wel eens fijn. Toch alle kinderen die er waren een handje gegeven en de leraren. Ook hebben we gezien waar het om gaat, de boeken. Deze lagen in de lerarenkamer netjes in de dozen waarmee ze naar de school gekomen waren, maar ook op stoelen, tafels e.d. reden, geen kasten. Maar ze gingen er keurig mee om. Dat wat wij uiteindelijk willen, zodat ze langer mee gaan. Nadat we nog met elkaar op de foto zijn gegaan gingen de kinderen zingen. Zo mooi, zo zuiver. Elke basisschool in NL mag daar jaloers op zijn. Allemaal goed meedoen en duidelijk zingen. Kippenvel levert het op. Heerlijk. . . van ons mogen ze blijven zingen, beter dan die harde muziek.

Instappen en weg, op de terugweg, naar het Asrama van mama Belgie wat zij is gestart en nu op zich zelf draait. Daar is de 5e waterzuivering installatie geplaatst, doordat het weeshuis, 3 km verder, op een doorgaande weg ligt en niet in een dorp. Zodoende deze keuze. Hierdoor kunnen meer mensen gebruik maken van de verkoop en heeft het Asrama en het weeshuis meer inkomsten dan dat de installatie bij het weeshuis was geplaatst. Beiden locaties drinken inmiddels een maand schoon water en het smaakte heerlijk. Ook gaat de verkoop goed. In december hebben ze 269 galons verkocht en nu al in januari 108. Goed voor de business en goed voor de bevolking. Iedereen is trots op de installatie en wil deze bewaken, schoon houden zodat wij ook in de toekomst als SHF trots kunnen zijn op deze kinderen en werknemers. Er werd natuurlijk weer gespeecht en we kregen koffie, water, veel eten en ook wij moesten speechen. Na het eten was het samen dansen en zingen. Er werden door de kinderen van de middelbare school, het asrame, dansjes gedaan die zij hadden ingestudeerd. En dan vergeten we nog bijna te melden dat wij een ceremonie kregen en het 5e lintje door moesten knippen van het depot. Dit deden we samen met degene die de verkoop regelt. Het dansen vonden de kinderen, dit keer dus wat ouder, leuk en enthousiast werd er meegedaan. Helemaal met de polonaise. Wat moesten ze lachen en wij ook. Maar wij hadden binnen ook meerdere zweet bommen gehad en na het dansen waren al onze kleren doorweekt. Als we nu buiten zouden lopen zou dat weer gebeuren, want er is nu een moesson regenbui gaande.

Na 3 uur bij het Asrama, richting het hotel. We wilden vanmiddag wat tijd om dit weblog te typen, want rond 18 uur komt Blasius, de bouwkundige van YHF en dan gaan we samen praten over het project Hewokloang, de afronding ervan, over nieuwe projecten en we nemen nieuwe begrotingen door. Dit zullen wij doen onder het genot van wat eten en drinken. Nu liggen Thon en om Wely te slapen in het strandhutje in de airco en als zij straks bij ons komen wordt het vast en zeker weer gezellig. Voor nu dit, kijken of we kunnen uploaden maar dat zal wel vies tegenvallen i.v.m. de regen.

Liefs wij.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Laatste dag op Flores 2019

Vanmorgen na een goede nacht voor de wekker wakker en ons standaard ritueel afgewerkt. Koffie eten etcetera. Daarna met onze florineze blouse en schoenen in een plastic tas richting de auto die wij gi

7 en 8 jan 2019

Gisterochtend werd het hele Nederlandse kamp in sea world wakker rond 7:15. Even met z’n allen wat hangen op het balkon om wakker te worden en daarna met zijn allen ontbijten in het restaurant. Rond 8

6 jan 2019

Vandaag begon behoorlijk relaxed. We werden na een zeer goede nacht van ruim 8 uur wakker en hebben op ons gemak ontbeten. Samen met Verdouw. We hebben brood met ei gegeten. Ook een keer lekker. Daarn