top of page

PROJECTEN 2014

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2014

Schoolboeken

Ook dit jaar mochten wij weer schoolboeken leveren bij meerdere scholen. Dit is een doorlopend project geworden van SHF! Vele scholen hebben te weinig boeken, of helemaal geen boeken.

Wij helpen me om de toekomst van het eiland ietsje te verbeteren door schoolboeken te kopen en af te leveren. Zo nu en dan hebben zelfs de leraren te weinig boeken om les uit te geven. Nu staat de teller op 15 scholen.....

Laatste klaslokaal

Wat was het fijn om de leraren en directie van de school SDK Watublapi te verrassen met een nieuw klaslokaal. Het slechte bamboe lokaal wat gevaarlijk was voor de kinderen van klas 1 en 2 hebben wij mogen vervangen door een stenen gebouw.

Het klaslokaal is vervangen door een anonieme donateur, oftewel Mrs. X. Nadien zijn wij zelf wezen kijken en hebben wij mogen genieten van een mooie ceremonie van alle kinderen van de school!

Een echo apparaat

In 1999 hadden 10 patiënten per maand een USG nodig hadden en in 2012, 113 patiënten per maand. Voor een betrouwbare en vroege diagnose is een mobiele ultrasone (USG) nodig. Daarnaast kan een USG complicaties voorkomen tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling en hoeven er misschien geen baby’s te overlijden. Het percentage baby’s dat overlijd ligt ruim 8 keer hoger dan in in Nederland.

De artsen van het ziekenhuis zullen de USG ook meenemen naar de kleinere dorpen in afgelegen gebieden. 

'n waterbak 22.000 ltr

Tijdens de controle hoe het de scholen met de boeken uit 2012 verging stuitte het bestuur van SHF! op erbarmelijke klaslokalen in Wukak Gahar. Niet alleen de gebouwen waren erg oud, maar de kinderen moeten ‘s morgens ook 2 kilometer lopen voor drinkwater. Dit doordat er in het dorpje zelf geen drinkwater voorziening is! 

De bak is gebouwd en heeft een inhoud van circa 22.000 liter. YHF! Heeft de bak laten bouwen en hier zelf toezicht op gehouden. Hiernaast is weergegeven m.b.v. foto´s hoe dat in zijn werk is gegaan.

Ambulance

SHF! heeft door meerdere sponsoren een nieuwe ambulance kunnen aanschaffen voor het ziekenhuis St. Elisabeth. De nieuwe ambulance is van het merk Suzuki en kost IDR 224.000.000 

Met deze ambulance kan het ziekenhuis de patiënten weer beter bedienen. Ook zal met deze ambulance buitengebieden en kleine dorpen worden bezocht om de mensen daar gratis te helpen, doordat de reis naar het ziekenhuis voor hen te duur is.

Accreditatie ICT e.d.

Begin 2014 vernamen wij dat het ziekenhuis mee moet doen aan een accreditatie voor de overheid. Hiermee kan het ziekenhuis waarborgen dat zij gezondheidhulp mogen verlenen.

Doordat dit een behoorlijke financiële investering is en SHF! nog geld van algemene donaties ter beschikking had is besloten om dit hiervoor te gebruiken.

Er kan nu geïnvesteerd worden in nieuwe bekabeling, software en het ziekenhuis heeft tweedehands computers aangeschaft,
 

bottom of page