top of page

PROJECTEN 2023

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2023

Kinderen naar school

Elk jaar helpen wij kinderen naar school gaan. We betalen het schoolgeld. Tot 2022 stuurden wij 50 kinderen naar school, hielpen wij deze kinderen en ouders. Maar in 2023 hebben wij mede door meer sponsoren het aantal kunnen verhogen naar 80 kinderen!

10 kano's

Een project wat al loopt sinds 2018. Kano's bouwen van fiber en op deze wijze 20 vissers, en hun gezinnen, helpen. Door weer te mogen en kunnen vissen kunnen deze kleine ondernemingen weer werken en geld verdienen. De dankbaarheid was en is groot!

School ehbo-post

Scholen blijven een onderdeel van onze werkzaamheden. Schoolboeken, schooltoiletten, maar zo nu en dan ook een aanvullend project. Zoals dit keer een EHBO-post voor een school. Hier worden kinderen opgevangen als ze ziek zijn totdat hun ouders ze op kunnen halen.

Vrachtwagen met tank

Om meer mensen te kunnen helpen hebben wij een vrachtwagen mogen aankopen met een RVS tank erop. Hiermee kunnen wij water brengen naar waterbakken bij gezinnen op de berg. Hier is in de zomer weinig tot geen water en zo helpen we deze gezinnen met water voor koken, toilet, douche, werk en zelfs voor de landbouw.

Nog een keer 10 kano's

2023 was niet één project kano's bouwen, maar twee! Heel mooi dat er nog een sponsor achter dit project staat. Inmiddels hebben we aanvragen liggen voor nog wel 60 kano's... meer dan we aan financiën hebben. Dus we blijven ook in 2024 hiervoor gaan.

Staar operaties!!!

2023 is ook het jaar voor verandering in staar-operaties. Op Flores konden wij een Phaco-machine leveren en zijn wij met een oogarts en een ziekenhuis een samenwerking aangegaan. Nu kan men door middel van geluid 6-10 patiënten opereren per dag i.p.v. 3 handmatig. Er zijn 71.000 patiënten wachtende op een lijst... één machine helpt, maar kan de lijst niet wegwerken. Maar het begin is er... nu op naar het vervolg.

Gehandicapten

2023 was weer een jaar van gehandicapten helpen. We huren inmiddels een eigen opvanghuis op Bali en sturen gehandicapte kinderen naar Bali om geopereerd te worden of een prothese te ontvangen. De tijd op Bali is ca. 3 maanden. Helaas loopt e.e.a. niet zo snel als in Nederland, maar.... We helpen wel vele kinderen die anders NOOIT geholpen werden.

Dit project loopt sowieso nog 3 jaar...!!!!

Consultatiebureau

Wij blijven ons inzetten voor de gezondheidszorg en dit keer konden we het dorp Ruwolong helpen. Het ging wat moeizaam doordat de bevolking niet echt mee wilde helpen. Maar na een ontmoeting samen en duidelijke uitleg van onze zuster stichting is het gebouw snel afgemaakt en inmiddels in gebruik.

Ondervoede kinderen

Mede door Covid-19 zijn er veel kinderen die toch ondervoed geraakt zijn. Werk is er bijna niet en veel gezinnen kunnen geen voedsel kopen rijk aan proteïne.

Wij mochten heel veel kinderen helpen met goed voedsel. Eten voor enkele weken... en wij hopen dat dit echt geholpen heeft.

Via onze consultatiebureau projecten kregen wij 1 op 1 de vraag om te helpen....

We hebben nog meer gedaan, voor meer informatie stuur een e-mail alstublieft...

bottom of page