top of page

PROJECTEN 2019

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2019

Brancar's voor RS Lela

We mochten dit jaar brancar's leveren aan 'ons' ziekenhuis in Lela. Een klein project maar zeer nodig aangezien de accreditatie eiste dat er brancars werden toegepast met een leuning.

Computers

''Ons' ziekenhuis heeft sinds 2019 goed internet en alle belangrijke PC's zijn vervangen voor nieuwe systemen. Nu worden programma's weer ge-update, maar is e.e.a. ook veilig. Tevens is de verbinding met de verzekering nu vele malen beter dan voorheen. Dit is beter voor de administratie en 'het bedrijf' van het ziekenhuis.

Schoolboeken

We blijven schoolboeken afleveren bij meerdere scholen. In 2019 hebben wij ook weer scholen mogen helpen met schoolboeken. Dit keer naast een katholieke ook een moslim school. Een school kan voorzien worden van boeken voor ca. € 3.000 tot € 6.000. De schoolboeken blijven enorm belangrijk ongeacht geloof!

We blijven met schoolboekenprojecten doorgaan, want deze projecten zijn de toekomst van het eiland…. Een doorlopend project! In totaal zijn er in de regio 227 scholen en wij hebben er nu ca. 47 gesteund.

Kinderen naar school

Inmiddels helpen wij 50 kinderen elk jaar om naar de basisschool te kunnen. We betalen het schoolgeld, uniform, boeken, schriften, alles wat noodzakelijk is. Zelfs schoenen en een rugzak worden gekocht.

Toilet en was units

Het dorp Kajowain had bijna geen toiletten en was gelegenheid. Afgelopen jaar mochten wij voor 105 gezinnen deze units bouwen. Mede met hulp van Verdouw gaat verder is dit mogelijk geworden.

Consultatiebureau voor Klatang

Dit dorp had nog geen gebouw. YHF! heeft geregeld dat het dorp in het programma wordt opgenomen en heeft nu wel een consultatiebureau!

Consultatiebureau voor Kajowain

Dit dorp had nog geen gebouw. YHF! heeft geregeld dat het dorp in het programma wordt opgenomen en heeft nu wel een consultatiebureau!

Tweede waterwinkel

Doordat de vraag naar schoondrinkwater belangrijk blijft en 58% van de regio hier nog geen toegang tot heeft hebben wij ons hard gemaakt voor een tweede 'zelfredzame' waterwinkel. We konden grond aankopen en een tweede winkel beginnen. Deze wordt december 2019 in gebruik genomen, want hij is gereed.

Staar operaties

Eerst konden wij helpen met 1 jaar de opleiding van een oogarts betalen, echter kreeg de arts uiteindelijk een beurs. Zodoende hebben wij nu 20 ouderen mogen helpen met het betalen van de staaroperatie.

Grond aankopen

We zijn begonnen met een derde waterwinkel en de grond mochten we eind 2019 aankopen. In maart zal de bouw starten van de winkel met woning.

Geriatrie

Dit wordt gerealiseerd in december 2019.

bottom of page