top of page

PROJECTEN 2022

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2022

De 6e waterwinkel

Met behulp van Verdouw gaat verder konden wij als SHF! een 6e waterwinkel beginnen. Grond aankopen, gebouw bouwen, installatie regelen en een pickup truck.

Weer veel mensen kunnen nu zuiver drinkwater kopen voor een reële prijs.

300 MCK

Als partner van de AFAS Foundation mogen wij op Flores dit jaar 300 toilet- en was units bouwen. Tijdens onze bestuursreis hebben wij er veel bezocht en met veel mensen mogen praten die er al één hebben ontvangen. Een project wat echt verschil maakt!

Schoolboeken

We blijven schoolboeken afleveren bij meerdere scholen. als dit mogelijk is. Dit jaar hebben wij 3 scholen mogen helpen. Het is altijd een feest als de kinderen les hebben. Helaas was het 1x vakantie, maar de laatste keer was het weer als vanouds. Lachende kinderen, zingen, zelfs dans en even Nederlandse leraar spelen.

Kinderen naar school

Inmiddels helpen wij niet 50 kinderen maar sinds corona 80 kinderen. Elk jaar mogen zij naar de basisschool.

We betalen het schoolgeld, uniform, boeken, schriften, alles wat noodzakelijk is. Zelfs schoenen en een rugzak worden gekocht. Links een aantal kinderen in verschillende dorpen die wij helpen.

Weer 10 kano's

In 2022 konden we weer 10 kano's maken van fiber. In totaal zijn er nu 31 stuks gemaakt. De vissers zijn zo intens blij met hun nieuwe gereedschap dat er op 31 december 2022-2023 een feestje werd georganiseerd door de vissers. Heel mooi om te zien hoe blij deze mensen zijn met hetgeen door de sponsor is mogelijk gemaakt.

Gezondheids-apparatuur

Elk jaar krijgen wij vragen om hulp van het ziekenhuis Rumah Sakit St. Elisabeth. En hiervoor is SHF! begonnen als stichting. Ook dit jaar mochten wij weer helpen, dit keer met een 3D echo apparaat en met een keizersnede set. Beide erg van belang voor baby's en mama's. Blij dat we konden helpen.

Gehandicapten

@022 was het derde project van gehandicapten helpen. Door Covid-19 is de hulp compleet stil gevallen en wij mochten door meerdere sponsoren helpen.

Er zijn kinderen, jongeren en ouderen geholpen. Niet alleen aan klompvoetjes, protheses, maar ook aan hartaandoeningen, cystes, oogkanker, keelkanker etc.

Erg dankbaar zijn wij dat we deze mensen konden ontmoeten op een picknick op het strand georganiseerd door YHF! En ook dit project krijgt weer een vervolg!

Consultatiebureau

Wij blijven ons inzetten voor de gezondheidszorg en dit keer konden we het dorp Tanah Hikong helpen. Op ca. 6 km de rimboe in ligt dit dorp, zonder stroom, zonder stromend water en met 34 kleine kinderen bij 62 gezinnen. Het was een zeer mooie trip naar het dorp en het consultatiebureau was weer uitstekend van kwaliteit.

En wat zijn de mensen er blij mee!

Auto's voor Padu Wau

Met Wilde Ganzen hebben wij een 2 jarig project. In 2022 is e.e.a. afgerond. Zo hebben we twee auto's mogen leveren en zijn er 70 bedden afgeleverd, rolstoelen, wasmachines en laptops voor het personeel.

Een mooi project die ons uiteindelijk bij de gouverneur op zijn kantoor heeft gebracht. En nu hebben wij andere

kanalen voor meer informatie, voor meer gegevens en is de vraag om hulp eigenlijk alleen maar groter geworden.

We hebben nog meer gedaan, voor meer informatie stuur een e-mail alstublieft...

bottom of page