top of page

PROJECTEN 2018

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2018

Kano's voor 18 vissers

Met behulp van een stichting en Wilde Ganzen konden wij dit jaar 9 kano's laten houwen uit boomstammen. Deze 18 vissers hadden geen werk, geen inkomen en kunnen nu weer vis vangen voor eigen behoefte en voor de verkoop.

Een consultatiebureau

Afgelopen januari vernamen wij dat in veel dorpen een consultatiebureau mist. Wij hebben er inmiddels twee gebouwd en zodoende kunnen de kinderen nu maandelijks gecontroleerd worden door een arts.

Ook wordt voorlichting gegeven aan ouders, toekomstige ouders maar ook de jeugd m.b.t. seks e.d.

Tevens wordt het gebouw ook gebruikt om ouderen te voorzien van een maandelijkse check-up.

Al met al zijn deze gebouwen voor de allerarmsten erg van belang, want de gezondheid wordt in de gaten gehouden door artsen en een doorverwijzing bij een ziekte wordt eerder gedaan!!!

Schoolboeken

We blijven schoolboeken afleveren bij meerdere scholen. In 2018 hebben wij ook weer scholen mogen helpen met schoolboeken. Dit keer naast een katholieke ook een moslim school. Een school kan voorzien worden van boeken voor ca. € 3.000 tot € 6.000. De schoolboeken blijven enorm belangrijk ongeacht geloof!

We blijven met schoolboekenprojecten doorgaan, want deze projecten zijn de toekomst van het eiland…. Een doorlopend project! In totaal zijn er in de regio 227 scholen en wij hebben er nu ca. 46 gesteund.

Academie

Met behulp van het Hermann Wesselink College en Wilde Ganzen kon de Academie Verpleegkunde voorzien worden van nieuw les materiaal en nieuw praktijk materiaal. De academie kan nu weer les geven op het hoogste niveau.

Pickup truck

Dit jaar mochten wij de waterwinkel van YHF! versterken door een pickup truck aan te schaffen. Hiermee heeft 1 persoon, 1 gezin, weer vast werk.

We gaan nu drinkwater rondbrengen in een regio van ca. 20 km. Hier was vraag naar en zo krijgen meer mensen in de omgeving schoon drinkwater, zuiver drinkwater!!!

Anesthesie apparatuur

Het ziekenhuis had nog 1 anesthesie unit. Deze moest deels handmatig bediend worden. Niet meer van deze tijd! Gelukkig konden wij een neiuwe realiseren. Nu heeft 1 OK goede aparatuur. Nog 2 OK's te gaan...

Ziekenhuisbedden

Het ziekenhuis draait nu sinds 7 jaar voor het tweede jaar zwarte cijfers. Dit komt mede door veel apparatuur wat wij mochten leveren. Zodoende worden er elk jaar nog steeds 25-30 duizend patiënten geholpen. Ook dit jaar mochten wij veel realiseren.

60 MCK's Klatang

Het dorp Klatang had bijna geen toiletten en was gelegenheid. Afgelopen jaar mochten wij voor 60 gezinnen deze units bouwen.

Truck tangki

Wij hebben een vrachtwagen aangepast. De stalen tank met roest hebben we vervangen voor een RVS tank. Nu voldoet dit aan de nieuwste regelgeving en kan er goed drinkwater rondgebracht worden.

Schoolboeken

Weer een school voorzien van schoolboeken!

4 km waterleiding

Het dorp Kajowain moest het water op bijn 4 km vanaf het dorp op de berg halen. Nu mede door hulp van Wilde Ganzen kon dit dorp water in het dorp krijgen.

YHF! heeft 4 km waterleiding aangebracht en 3 waterbakken gebouwd!

Ziekenhuisapparatuur

Wederom konden wij ziekenhuisapparatuur leveren aan 'ons' ziekenhuis. Dit keer een bloodbank, bloedkoelkast, een bloed centrifuge en extractor. Door inzet van de directeur kan het ziekenhuis een dependance worden van het Rode Kruis 30 km verderop.

Maar ook familie van personen die geopereerd moeten worden hebben er baat bij. Door de koelkast hoeft duur aangeschaft bloed niet weggegooid te worden indien het niet noodzakelijk is tijdens een operatie!

Röntgen apparaat

Het apparaat, de oude van 40 jaar was kapot, toen was er nog een mobiele... deze overleed ook na 25 jaar dienst en vanaf juni 2018 was er geen röntgen meer. Door steun van Verdouw gaat verder is er een nieuwe mobiele röntgen geleverd door SHF!

bottom of page