top of page

PROJECTEN 2021

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2021

Wederom corona noodhulp

Ook dit jaar hebben wij in overleg met de taskforce weer

kunnen helpen met coronahulp voor bijna 300 gezinnen.

Iedereen kreeg eten, zeep, tandenborstels e.d. voor het hele gezin voor ca. een maand.

Gehandicapten

In 2021 kregen wij de vraag om gehandicapten te helpen met een operatie, prothese of rolstoel. Deze kinderen, jongeren kregen dit jaar geen hulp van de overheid want die heeft door Cvoid-19 geen budget meer.

Schoolboeken

We blijven schoolboeken afleveren bij meerdere scholen. In 2021 helaas niet zoveel mede door de Lockdown en quarantaine periodes. Er was weinig school... Maar toch konden we SDI Kopong mogen helpen met schoolboeken. Een school kan voorzien worden van boeken voor ca. € 3.000 tot € 6.000. De schoolboeken blijven enorm belangrijk ongeacht geloof!

We blijven met schoolboekenprojecten doorgaan, want deze projecten zijn de toekomst van het eiland…. Een doorlopend project! In totaal zijn er in de regio 227 scholen en wij hebben er nu ca. 49 gesteund.

Kinderen naar school

Inmiddels helpen wij 50 kinderen elk jaar om naar de basisschool te kunnen. We betalen het schoolgeld, uniform, boeken, schriften, alles wat noodzakelijk is. Zelfs schoenen en een rugzak worden gekocht. Per kind is er 285 euro benodigd.

Weer 10 kano's

In 2020 hadden we een pilot van kunststof kano's. Dit jaar mochten we weer werkgelegenheid creëren voor 20 vissers. We konden weer 10 kano's laten maken.

10 toilet- en was- units

Het dorp Waigete mochten wij helpen met 10 toilet- en was units. Mensen die niets hadden kregen nu een toiletgelegenheid. De hygiëne wordt met 100% verbeterd en hopelijk komen er minder ziekten bij deze gezinnen.

5e waterwinkel + pick-up truck

De 5e waterwinkel is een feit (!) De waterwinkel is gebouwd in het dorp Nele en een gezin heeft er onderdak gekregen en werkt voor de waterwinkel. Weer een zelfredzaam depot is toegevoegd aan de lijst met waterwinkels. En weer hebben vele mensen in de omgeving mogelijkheid om schoon drinkwater te kopen voor een gereduceerde prijs.

Consultatiebureau

Wij blijven ons inzetten voor de gezondheidszorg en we mochten het dorp Nangaliman voorzien van een consultatiebureau. Jong, oud, papa's, mama's en jongeren kunnen hier een checkup krijgen en informatie.

De Bupati (regiohoofd) opende de posyandu en heeft met klem gevraagd of wij met deze gebouwen door willen gaan. Hij zorgt dan dat ze sowieso opgenomen worden in het overheidsprogramma (!)

140 toiletten in Kopong

Samen met de AFAS Foundation mochten wij MCK's realiseren in het dorp Kopong. We begonnen met 120 stuks en het zijn er uiteindelijk 140 stuks geworden.

Ook hier in het dorp zijn de vieze luchtjes weg en is de hygiëne verbeterd. Een hele verandering voor dit dorp.

afas.png

Ziekenhuisapparatuur

In tijden van Covid-19 heeft 'ons' ziekenhuis het zwaar. Geen vergoedingen voor het behandelen van de Cvoid-19 patiënten en overige patiënten zijn bang om naar het ziekenhuis te komen. Gelukkig konden wij helpen met apparatuur voor een gynaecoloog, zodat er weer keizersneden gedaan kunnen worden...

Een nieuwe ambulance

Van de bisschop kregen wij de vraag om een extra ambulance. Dit doordat Covid-19 patiënten en gewone patiënten in dezelfde ambulance vervoerd moesten worden. In middels is Covid-19 minder aanwezig en zijn de ziekenhuizen mensen aan het ontslaan. YHF! begint een particuliere ambulancedienst. Ziekenhuizen kunnen hier gebruik van maken, maar ook de gewone mens.

Bejaardentehuis

Samen met Wilde Ganzen zijn wij begonnen met het renoveren van het bejaardentehuis Padu Wau. Er komen nieuwe daken op, alles wordt geschilderd. Het water wordt opnieuw aangelegd incl. bron. Er volgen nog nieuwe  bedden, auto's, inrichting etc.

Een mooi project voor 84 opa's en oma's die hierdoor een mooiere fase aan het eind van hun leven krijgen.

Opleidingen

Met behulp van ons gaat er een internist studeren, hebben 17 mensen een geriatrie cursus gehad. Is een jongen een brommeropleiding gaan doen. Start er april 2022 een student op de universiteit om economie te studeren. En allemaal hebben zij zich verbonden aan het feit anderen helpen opleiden (!)

We hebben nog meer gedaan, voor meer informatie stuur een e-mail alstublieft...

bottom of page