top of page

PROJECTEN 2015

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2015

Auto voor wezen

Met veel moeite vroeg het bestuur van YHF! Om hulp voor een auto voor weeskinderen en financieel adoptie kinderen. Voor de weeshuizen en de pleegouders is vaak het ziekenhuis te ver en te duur. Hierdoor komen de kinderen vaak te laat bij goede gezondheidszorg.

Door het aanschaffen van deze auto komt vervoer dichterbij. De chauffeur kan gebeld worden indien vervoer nodig is!

Hiermee kunnen hopelijk veel kinderen geholpen worden, en worden ernstige ziekten e.d. Snel ingedamd. 
 

Voetballen

Elk jaar probeert SHF! Te helpen met sport. Dit is begonnen door een stichting die ons in het verleden hielp met de aankoop van ballen e.d. Doordat sport belangrijk is voor iedereen helpen wij nog steeds met de aankoop van voetballen en volleyballen.

Ook dit jaar zijn weer goede afspraken gemaakt met de ‘oud’ burgemeester van Lela. Ook zijn er ballen afgegeven op scholen.

Veel plezier met sporten en bedankt algemene donateurs!
 

Verf voor ´t ziekenhuis

Vorig jaar kregen wij van SHF! De vraag of wij konden helpen met verf. Het ziekenhuis kreeg als aanvullende eis van de overheid, tijdens de accreditatie, dat heel veel geschilderd diende te worden. Ook wel groot onderhoud.

Het ziekenhuis had zelf wel enige financiële middelen en is gestart met plafonds e.d. Vervangen. Van Hoekert SchildersbBedrijf ontving SHF! Een donatie waardoor veel verf  gekocht kon worden. Het ziekenhuis was zo blij dat zelfs de zuster (non) de voorzitter van SHF! Zoende!
 

Schoolboeken

Dit jaar mochten wij 7 scholen voorzien van schoolboeken, mede door het vertrouwen van menig donateur/ sponsor.

Van elke afgifte ontvangen wij vele foto's en ook van onze persoonlijke bezoeken. Hiernaast een aantal foto's van een school.

Schooltoiletten

Dit jaar zijn wij ook begonnen met het bouwen van schooltoiletten. 3 toiletten voor een school die nu niets heeft. We hebben er dit jaar 3 kunnen realiseren!

De kinderen, leraren en directie hebben nu een goed toilet om hun behoefte te kunnen doen.

Waterwinkel

Het dorpje Lela, waar het ziekenhuis ook ligt, heeft meerdere wijken waarvan de mensen behoren tot de armste van het dorp. Drinkwater moet uit een bron komen en daarna moet men dit koken zodat men het kan drinken of men koopt een fles je drinkwater maar is dan veel geld kwijt. Inmiddels hebben wij een winkel geopend voor de verkoop van drinkwater. YHF! Beheert de winkel en regelt alles.

In januari 2016 hebben we nog een brommer gekocht, zodat omliggende dorpen ook drinkwater kunnen krijgen. Vervoer is duur, dus brengen we het water nu  per 5 gallons op de brommer. 

Van de opbrengst kan YHF! De installatie onderhouden en de salarissen betalen. Indien er geld over is wordt dit geïnvesteerd in een nieuw project gericht op water. Zodoende hopen wij dat meerdere dorpen in de toekomst voorzien kunnen worden van een winkel.

Neonatologie

Dit jaar mochten wij door hulp van menig sponsor twee neonatologie units afleveren.

Wij hadden de aanvraag gehad van de directeur die meerdere keren een overleden baby meegemaakt heeft terwijl hij weet dat een neonatologie unit de baby´s had kunnen redden. Het waren de eerste units op het eiland Flores.

Later, nadat de eerste aangeschaft was, konden we er nog één aanschaffen en in nauw overleg hebben we deze unit aan een tweede ziekenhuis gedoneerd, namelijk Kewapante.

Zowel RS Lela als Rs Kewapante hebben nu een neonatologie unit en er zullen hierdoor minder baby´s overlijden.... hopen wij...

Gyn _ bevallingtagels

In 1997 heeft het ziekenhuis een nieuwe gynaecoloog tafel gekregen van een Duitse sponsor. Helaas is deze nu al enkele jaren kapot en niet meer in gebruik.

De tafel zaktte of in 1x, circa 45 cm, of langzaam.

 

Dit is natuurlijk niet wenselijk tijdens een operatie of tijdens een bevalling. Ook moeten alle vrouwen in het ziekenhuis bevallen vanaf 1 januari 2015. Mede hierdoor zal het drukker worden qua bevallingen. 

 

Wij als SHF! hebben  na uitvoerig overleg een sponsor gevonden die naast de operatietafel ook drie bevalling tafels wil doneren. Daarnaast konden we een 2e ziekenhuis ook voorzien.


 

Afvalzuiverings instal.

Door een donatie werd het mogelijk om professioneler aan de gang te gaan! Het idee van het project hieronder is professioneler gemaakt door YHF! In samenspraak met het ziekenhuis.

 

Nu worden 7 gebouwen op elkaar aangesloten in plaats van alleen het meest gebruikte gebouw, daardoor wordt er veel meer water schoon retour gestuurd de rivier in.

 

Vele mensen in de drie dorpen na het ziekenhuis zullen hierdoor schoner water uit de rivier krijgen. Wat een aanzienlijke verbetering is voor mens en milieu!
 

bottom of page