top of page

PROJECTEN 2020

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2020

Corona noodhulp

Ons ziekenhuis vroeg om hulp, Corona noodhulp. Net als in Nederland hebben ze te weinig beschermings middelen. Wij mochten helpen (!)

Consultatiebureau

Wij blijven ons inzetten voor de gezondheidszorg en we mochten het dorp Nitakloang voorzien van een consultatiebureau. Jong, oud, papa's, mama's en jongeren kunnen hier een checkup krijgen en informatie.

Schoolboeken

We blijven schoolboeken afleveren bij meerdere scholen. In 2020 hebben wij ook weer één school mogen helpen met schoolboeken. Een school kan voorzien worden van boeken voor ca. € 3.000 tot € 6.000. De schoolboeken blijven enorm belangrijk ongeacht geloof!

We blijven met schoolboekenprojecten doorgaan, want deze projecten zijn de toekomst van het eiland…. Een doorlopend project! In totaal zijn er in de regio 227 scholen en wij hebben er nu ca. 48 gesteund.

Kinderen naar school

Inmiddels helpen wij 50 kinderen elk jaar om naar de basisschool te kunnen. We betalen het schoolgeld, uniform, boeken, schriften, alles wat noodzakelijk is. Zelfs schoenen en een rugzak worden gekocht.

Test kano van fiber

Voorheen lieten wij kano's maken van boomstammen... Nu afgelopen jaar konden we een pilot aangaan met een kano van kunststof. Sinds eind vorig jaar kan deze gemaakt worden in de hoofdsatad Maumere. Indien dit slaagt in de uitvoering gaan we er meer realiseren.

Een nieuwe röntgen

Ons ziekenhuis heeft n.a.v. de accreditatie keuring een nieuwe röntgen nodig. Nadat deze is gerealiseerd kan het ziekenhuis 2 jaar zonder accreditatie keuring. Iets wat ontzettend goed is. Wij mochten een nieuwe röntgen aanschaffen en ruilen de 2 oude in...

De nieuwe foto's volgen zodra wij deze hebben ontvangen...

3e waterwinkel

YHF! heeft grond gekocht in 2019 en inmiddels de 3e waterwinkel in gebruik. Als we nog een pick-up kunnen realiseren wordt de winkel geheel zelfredzaam (!) Hierdoor kunnen ca. 5.000 gezinnen voor een lage prijs gezuiverd drinkwater kopen wat een grotere verbetering is voor de gezondsheidszorg.

De 4e waterwinkel

Water is voor iedereen van belang, helemaal schoon water. Wij hebben een concept gecreëerd wat zelfredzaam is. Een waterwinkel met een installatie die water zuivert tot schoon drinkwater. In Aimere zij we een 4e waterwinkel gestart.

42 Toiletten in Lewomudat

En weer is een dorp voorzien van toilet en was units. Zo nodig om hier steeds een vervolg aan te geven en we zijn dankbaar dat we dit keer op keer mogen doen.

Water naar het dorp

Lewomudat

Ook mochten we water naar het dorp Lewomudat brengen. Kinderen kunnen nu spelen en zijn geen 2 km aan het lopen om drinkwater te halen. En de toilet en was units kunnen correct gebruikt worden.

45 Mck's voor het dorp Illilewa

42 Mck's waren gepland, het zijn er 45 geworden. Weer 45 gezinnen die niet meer in de buitenlucht hun behoefte moeten doen. 100% verschil is gemaakt...

11 nieuwe kunststof kano's

Samen met Wilde Ganzen hebben wij 10 kunststof kano's kunnen afleveren bij 20 vissers. Dit nadat de test geslaagd was. Het ontwerp is iets aangepast en de vissers zijn er enorm blij mee.

bottom of page