top of page

PROJECTEN 2017

Hieronder staan enkele afbeeldingen van enkele projecten van het jaar 2017

Schoolboeken

We blijven schoolboeken afleveren bij meerdere scholen. In 2017 hebben wij enkele scholen mogen helpen met schoolboeken. In totaal hebben we tot en met 2017 38 scholen mogen voorzien van boeken. Een school kan voorzien worden van boeken voor ca. € 3.000 tot € 6.000.

We blijven doorgaan, want deze projecten zijn de toekomst van het eiland…. Een doorlopend project!

Ziekenhuisapparatuur

Het ziekenhuis in Lela is hard op weg om naast de beste in de provincie op papier, het ook in de praktijk te worden.

Dit kost veel energie en veel geld, maar ook in 2017 mochten wij helpen met veel apparatuur. Inmiddels is er een hoop afgeleverd, en er volgt nog meer dit jaar.

Ook dit is een doorlopend project, want goede gezondheidzorg is voor iedereen van belang.

Kinderen naar school

Dit jaar mochten wij 30 kinderen naar de basisschool sturen die thuis moesten blijven doordat de ouders geen geld genoeg hadden om de school te betalen.

Wij als SHF! schaamde ons dat wij dit niet eerder geweten hadden en hebben deze 30 kinderen naar school mogen sturen. Nu het 1e schooljaar.

Voor volgend schooljaar ligt er dus een uitdaging!!!

Waterinstallatie

Begin 2017 ontvingen 5 weeshuizen een waterinstallatie die gedurende het jaar geinstalleerd zouden worden.

Helaas bleek het dat de installaties niet in het huidige gebouw paste, zodoende heeft SHF! alle 5 weeshuizen kunnen helpen bij de verbouw van de gebouwen. De waterinstallaties kunnen nu naar binnen en zijn bijna gereed qua installatie. Straks hebben de kinderen schoon gezuiverd drinkwater en met de verkoop kan het extra inkomsten genereren voor de weeshuizen en wordt de bevolking rondom de weeshuizen ook voorzien van schoondrinkwater.

Schooltoiletten

Met grote regelmaat komen wij scholen tegen waar geen of één toilet is voor alle leerlingen en de leraren. Dit is onhygiënisch....

 

Wij bouwen 3 toiletten voor scholen indien dit mogelijk is. In 2017 mochten wij er 1 bouwen en 2 renoveren (opstarten).

Waterwinkel

Er is een nieuwe waterwinkel gebouwd. Op grond van de stichting. 

Deze waterwinkel verkoopt tegen een gereduceerd tarief schoon gezuiverd drinkwater aan de bevolking. De winkel is van de stichting en heeft twee werknemers in dienst.

Niet alleen 2 gezinnen hebben nu een stabieler inkomen, maar ook iedereen kan nu water kopen voor 40 eurocent 19 liter i.p.v. een halve liter.

Bejaarden

Er is 1 bejaardentehuis helaas. En toen wij hier in januari 2017 waren schrokken wij enorm.

De ouderen liggen in op oude matrassen en hebben geen hulpmateriaal zoals rolstoelen, krukken, stokken e.d. Wij wilden helpen.

Helaas mocht dit alleen indien wij hiervoor tekenden en dan zou dit gekort worden op de begroting. Dat deden we dus niet... wel hebben wij matrassen, klamboes, rolstoelen e.d. kunnen aanleveren voor 80 bejaarden.

Hun leven is in elk geval iets beter geworden.

146 toiletten 

Hewokoang

Het dorpje Hewokloang krijgt hét vervolg op Lela. Deze mensen hebben geen eigen toilet en ook geen badkamer in hun eigen woning. Menig woning is van bamboe met een palmbladeren dak. Deze mensen hebben bijna geen geld en kunnen dus net aan rond komen. Eind 2016 was het totale bedrag bij elkaar en samen met Wilde Ganzen mochten wij dit project starten. Er is een septic tank gebouwd met er bovenop een toilet en was kamer. De wanden worden opgebouwd uit bamboe met daarop een zinken dak en echte kozijnen met deuren. Voor deze mensen is dit een verbetering van 100%. Hygiëne, vertrouwen e.d. wordt hierdoor verbeterd.

bottom of page